O să încerc să fac o comparaţie între cum scriam în clasa a V-a şi cum scriu acum 🙂

PE O PLANETĂ NECUNOSCUTĂ

Mă aflam faţă în faţă cu o creatură cum nu mai văzusem până atunci. Eram derutat; nimeni dintre ai mei, niciodată, nu-mi explicase că în afară de noi, în Univers pot exista şi alte fiinţe.

Stăteam în spatele unei movile şi mă gândeam cum aş putea să procedez pentru a ieşi din ascunzătoarea mea. Era şi teamă şi curiozitate în sufletul meu în clipa aceea.

Creatura avea un cap aproape sferic, în care erau practicate mai multe orificii. Probabil că vorbea, pentru că unul dintre orificii se deschidea şi se închidea cu rapiditate scoţând zgomote enervante şi de neînţeles.

Făptura era perfect simetrică; existau alte două orificii în care două bile mici şi ciudate se roteau încolo şi încoace. De o parte şi de a alta a sferei care era capul se aflau două excrescenţe care mi s-au părut uriaşe.

Capul făpturii era acoperit cu mii de fire subţiri dintr-o substanţă ciudată.

Trupul era uriaş şi avea extremităţi diforme, crescute exagerat, pe care le tot mişca. Cele inferioare ajutau fiinţa să păşească pe solul planetei şi erau mari şi groase. Extremităţile din partea superioară a trunchiului aveau câte cinci excrescenţe urâte cu care fiinţa apuca diverse lucruri.

Tot corpul îi era acoperit cu o piele elastică a cărei culoare eu nu o mai întâlnisem niciodată.

Eram şi temător, dar şi fericit în acelaşi timp: eu eram primul locuitor al planetei Vega care reuşise să ajungă pe această planetă ciudată, pe care ai mei o numesc Terra…

Antonescu Dan-Gabriel

Clasa a V-a A

Şcoala “Vasile Cârlova” Târgovişte

Mi se pare că am luat locul I la „Tinere Condeie” cu chestia asta ;)) Big difference huh?